Skip to content Skip to footer

Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția muzeului teatrului național bucurești

În anul 2020, Biblioteca Națională a României a semnat cu Teatrul  Național ”Ion Luca Caragiale” din București, acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului ”Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect inițiat de Teatrul Național și finanțat în cadrul Programului RO-CULTURA, prin mecanismul Financiar SEE 2014 – 2021.
Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea antreprenoriatului cultural și al managementului patrimoniului cultural, iar obiectivele specifice vizează îmbunătățirea managementului cultural prin organizarea unei expoziții inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.
Astfel, proiectul reprezintă un prim pas, semnificativ, spre renașterea Muzeului Teatrului, spre deschiderea acestuia către publicul larg. Proiectul include expertizarea, conservarea și restaurarea – împreuna cu partenerii de proiect – a 38 de bunuri culturale găzduite de muzeu, printre care o rochie cu trenă ce a aparținut Reginei Maria, costume purtate de actori celebrii ce au interpretat roluri de mare anvergură în piese istorice, manuscrise, afișe, scrisori și alte obiecte de papetărie.
În cadrul proiectului, în perioada februarie 2020 – mai 2021 Biblioteca Națională va expertiza și restaura un număr de 24 obiecte de papetarie, ce vor face parte din expoziția inovativă.