Sală deschisă din: 2012.
Cuprinde un fond impresionant de carte pentru categoria de vârstă 6-18 ani, fond grupat pe rafturi tematice: Colecția pentru preșcolari, Colecția pentru școlari, Raftul cu noutăți, Raftul expozițional, Raftul de povești, Raftul „Învățați o limbă străină”, Raftul „Sunt curios și mă informez” etc.
Sala cuprinde manuale școlare, materiale didactice pentru preșcolari și școlari, dicționare, enciclopedii, cărți 3D, materiale necesare desfășurării de activități educaționale etc.
– acces la colecția curentă a Bibliotecii Naționale a României din depozitul general, pe baza buletinelor de împrumut;
– acces gratuit la Internet, 4 calculatoare disponibile (maximum 1 h);
– acces la baza de date a Bibliotecii Naționale a României și la baze de date științifice la care Biblioteca Naţională a României este abonată (CAIRN, EBRARY, EBSCO, EMERALD, SPRINGER);
– consultanță de specialitate;
– instruirea utilizatorilor în procesul de regăsire a informației și a resurselor.
Lunar, sala organizează ateliere tematice, instructiv-educative sau de loisir. Participarea se face prin înscriere directă, pe site-ul Bibliotecii Naționale a României, la rubrica dedicată activităților în curs.
– Luni, Miercuri, Vineri: 10.00-18.00
– Marți, Joi: 12.00-20.00
Etaj I, corp A, cam. 103
Suprafața sălii: 251,33 m²
Număr de locuri: 50
– Accesul în sală se face pe baza permisului de utilizator;
– Copiii, însoțiți de un adult, pentru a participa la diferite acțiuni organizate de Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, se pot înregistra ca utilizatori ai Bibliotecii Naționale a României, conform Regulamentului privind accesul utilizatorilor la colecțiile și serviciile Bibliotecii (http://www.bibnat.ro/Regulamente-pentru-utilizatori-s17-ro.htm).
– Utilizatorii trebuie să respecte Regulamentul privind accesul utilizatorilor la colecțiile și serviciile Bibliotecii Naționale a României;
– Documentele solicitate pot fi consultate numai la sala de lectură;
– Utilizatorii pot fotografia, cu dispozitive proprii, scurte pasaje, în limita a 30 de pagini dintr-un titlu, în scop de studiu și cercetare, fără a prejudicia drepturile intelectuale ale autorilor lucrărilor.