Skip to content Skip to footer

Str. Mitropolit Andrei Șaguna, nr. 4, Alba-Iulia

Str. Mitropolit Andrei Șaguna, nr. 4, Alba-Iulia
Tip biblioteca
Website
Programul bibliotecii Luni-vineri: 8.00 – 16.00 Sâmbată: 10.00 – 14.00 Programul de eliberare carduri Luni-vineri: 8.00 – 15.00
Cod ISIL
Director
Total documente: 70.000 u.b.-uri care acoperă aproape toate domeniile de interes. Colecţia de publicaţii periodice se îmbogăţeşte în fiecare an prin abonamente la peste 50 titluri, atât din ţară cât şi din străinătate.
Persoana de contact
Liberty 3
Anul infiintarii
0258/812630
Istoric
http://www.uab.ro/biblioteca
Informatii colectii
primind titulatura de Biblioteca Arhiepiscopiei şi a Facultăţii de Teologie.
Adresa
achizitiibuab@yahoo.com
Judet
fiind reprezentată de conducerea bibliotecii. Principalul obiectiv al asociaţiei este realizarea şi gestionarea fondurilor necesare achiziţionării resurselor electronice de informare şi documentare.”
Telefon
Fax
Email
Accesul la colecţiile bibliotecii se face pe baza CARD-ului de acces, conform regulamentului de funcţionare. Cititorii beneficiază de unele servicii, contra cost de: -multiplicarea după documentele din biblioteca aflate în săli de lectură, conform prevederilor legii dreptului de autor; -eliberare bibliografii, la cerere; -selectarea şi listarea/copierea pe suport magnetic (al solicitantului) a titlurilor din catalogul on-line. Spaţiul bibliotecii este compus din : – 4 săli de lectură (100 de locuri), cu acces liber la raft, amenajate la etajul I al clădirii; – secţia de împrumut, o sală de lectură, serviciul de prelucrare, la parter; – spaţii de depozitare, la subsol. Biblioteca este accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi, oferind condiţii optime de studiu pentru toți utilizatorii săi.
Filiale
Program functionare
Biblioteca Facultății de Teologie Biblioteca a fost înfiinţată în anul 1963 prin crearea primului fond de carte al Bibliotecii Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Fondul cuprindea 200 exemplare, cărţi donate de Preasfinţitul Veniamin Nistor, Episcop al Caransebeşului (1886-1963), forţat de regimul comunist să se retragă în ultima parte a vieţii sale la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. În anul 1975 s-a înfiinţat Episcopia Ortodoxă de Alba Iulia, iar Biblioteca Catedralei Reîntregirii a devenit Biblioteca Centrului Eparhial. Din anul 1991 biblioteca a fost inclusă în sistemul universitar şi liceal, susţinând cu fondul de carte cele două instituţii de învăţământ teologic: Seminarul Teologic Simion Ştefan şi Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. În data de 30 ianuarie 2007 s-a inaugurat noul sediu al bibliotecii
Acces
situat la demisolul clădirii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia
Pagină Facebook/Blog