Skip to content Skip to footer

Biblioteca Școlii Gimnaziale ̎”Iulia Hălăucescu” ̎Tarcău

Biblioteca Școlii Gimnaziale ̎”Iulia Hălăucescu” ̎Tarcău
Tip biblioteca
Biblioteci Școlare “CDI”
Website
Cod ISIL
Director
Mitu Daniela
Persoana de contact
Munteanu Ana, bibliotecar
Anul infiintarii
1901
Istoric
Şcoala din Tărcău a fost înfiinţată la 1 ianuarie 1895, din ordinul Ministerului Cultelor și Instuctiunii publice și se deschide la data de 10 ianuarie 1895. Şcoala începe cu doua clase, a câte 28 de elevi. La începutul anului 1898 se mai adaugă o clasă de elevi. Nu există nicio referință la bibliotecă, deși se presupune că fondul acesteia era deja compus din 4 (patru)! cărți. Începând cu anul 1901 biblioteca se măreşte cu diverse broşuri cu diverse tematici. Începând cu anul 1972 şcoala funcționeză cu doua clădiri, iar într-una dintre ele, o clasa este dedicată bibliotecii scolare și funcionând ca sală de lectură. În anul 2010, sala de lectură a bibliotecii se renovează și se mai achizitionează câteva cărți. Astăzi, biblioteca dispune de un număr de 7.785 de volume, insuficiente însă pentru cerințele informaționale ale elevilor și profesorilor.
Informatii colectii
Total documente – volume 7785 Total documente – titluri 4076 Total documente colecții curente din care: carte românească 7400 carte străină 385
Adresa
Scoala Gimnaziala ”Iulia Halaucescu ” , comuna Tarcau
Judet
Neamt
Telefon
0233/240.049
Fax
Email
scoalatarcau@yahoo.com
Filiale
Program functionare
Luni – vineri: 8:30-12:30
Acces
Accesul și facilitățile bibliotecii Sală de lectură Numărul de locuri:25 Calculatoare (PC) pentru utilizatori: 1 din care: conectate la Internet 1 Utilizarea și utilizatorii bibliotecii: Total utilizatori înscriși 165 Activități specifice desfășurate în/ de bibliotecă: – Medalione: Tudor Arghezi, Stefan Octavian Iosif, Mihail Sadoveanu etc. – Opinii ale elevilor de clasele V-VIII referitoare la cărțile citite; – ”O oră de literatura în atmosfera bibliotecii” – ”Toamna în poezie”- expozitie de desene; recitări de poezie dedicate toamnei. Nr. participanți: elevi ai claselor aIIIa, aVa;aVIa;aVIIa;aVIIIa Participarea bibliotecarilor la sesiuni de comunicări științifice/ simpozioane/ conferințe: – Parteneriate cu Școala gimnazială Alexandru cel Bun, jud. Neamt; – Parteneriat Educaţional – ”Am citit și vă recomand” – Acord de parteneriat pentru Educaţie – – Proiect Educaţional ̎”Biblioteca-Templul Spiritului Uman” – Curs de biblioteconomie Iaşi, durata 6 luni. Personalul Bibliotecii Total personal Total personal – bibliotecar cu jumătate de normă.
Pagină Facebook/Blog
NULL