Skip to content Skip to footer

Biblioteca Liceului Teoretic ”Bogdan-Vodă” Halaucesti

Biblioteca Liceului Teoretic ”Bogdan-Vodă” Halaucesti
Tip biblioteca
Biblioteci Școlare “CDI”
Website
Cod ISIL
Director
Lidia Mihaela Neculăeș
Persoana de contact
Agnesa Leahu
Anul infiintarii
1961
Istoric
Biblioteca liceului nostru are o vârstă care se identifică cu înființarea scolii, în anul 1961. Liceul „Bogdan-Voda” funcționează în clădirile a doua instituții care au făcut cunoscută localitatea noastră, și anume: Seminarul Franciscan, fondat în anul 1896 si Gimnaziul Franciscan, întemeiat în anul 1936. În anul 1948, cele două instituții, gimnaziul și seminarul, au fost desființate, iar clădirile au trecut în patrimoniul Ministerului Învățământului și au servit la funcționarea școlii generale. Paralel cu învățământul de cultură generală, între anii 1958-1963 au funcționat o școală agricolă și o scoală de meserii. Liceul „Bogdan-Voda” Hălăucești, înființat în 1961, continuă învățământul liceal din perioada interbelică, dar in 1973 este desființat și reînființat în 1990. In momentul de față, liceul nostru are două profile: uman-filologie si real – științe ale naturii.
Informatii colectii
Carte românească : 10 (biblioteca pentru copii, biblioteca pentru toți, cărți istorice, științifice, literatura pentru toți etc.) Carte străină : 7 (beletristică, aventuri, polițiste etc.) Biblioteca Liceul Teoretic „Bogdan-Voda” Halaucesti are un fond de carte de 20.000 de volume, cuprinzand titluri din diverse domenii: literatura romana si universala, istorie, geografie, stiinte. In fisele bibliotecii sunt cuprinsi: 688 de elevi si 61 de cadre didactice. Ritmul zilnic de imprumut al cartilor este cca. 50 de titluri.
Adresa
707240, Hălăucești
Judet
Iasi
Telefon
0232/717513
Fax
0232/715671
Email
liceul.halaucesti@yahoo.ro
Filiale
Program functionare
Luni – Vineri: 08.00 – 16.00
Acces
Categorii de utilizatori: elevi, cadre didactice, părinți Documente necesare obţinerii permisului de utilizator: certificat de nastere, buletin sau carnet de elev CONSULTAREA DOCUMENTELOR : Sala de lectură : Fondul de la sala de lectura cuprinde lucrari de referinta (enciclopedii, dictionare, atlase etc.), lucrari aflate intr-un singur exemplar. In sala de lectura vin zilnic in jur de 25-30 de persoane. Împrumut la domiciliu : Fondul pentru imprumut la domiciliu cuprinde toate lucrarile aflate in cel putin doua exemple, cu exceptia celor pentru sala de lectura. Saptamanal, aproximativ 70-100 de persoane imprumuta carti la domiciliu. Împrumut interbibliotecar : Acest tip de imprumut se desfasoara intre biblioteca liceului si biblioteca comunala, cu un numar de 10-20 de carti saptamanal. CATALOAGE : În format tradiţional ACTIVITĂȚI CULTURALE/PROFESIONALE CU CARACTER PERMANENT: In cadrul bibliotecii au avut loc diverse activitati: -organizarea zilelor de nastere ale scriitorilor si poetilor romani; -lansari de carte si reviste; -„Recunoasterea personajului in lumea basmului”; -„Educatia prin lectura” etc.
Pagină Facebook/Blog
NULL