Skip to content Skip to footer

Biblioteca Institutului de Științe ale Educației

Biblioteca Institutului de Științe ale Educației
Tip biblioteca
Biblioteci Specializate
Website
http://www.ise.ro/
Cod ISIL
Director
Persoana de contact
Nicolaie Neagu
Anul infiintarii
1990
Istoric
Instituţia numără 60 de ani de cercetare şi intervenţie în domeniul ştiinţelor educaţiei, începând cu decizia Ministerul-învăţământului din 12 ianuarie 1952, de înfiinţare a Institutului de Ştiinţe Pedagogice – cu rol de fundamentare a teoriei pedagogice şi a comunităţii educaţionale din România. Continuând activitatea de cercetare educaţională în diferite contexte social-istorice şi sub diferite denumiri, Institutul de Cercetări Pedagogice şi Psihologice a fost închis abuziv în perioada comunistă, începând din 1982. In anul 1990 a fost înfiinţat Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, atât ca o măsură politică reparatorie, cât şi ca necesitate de a continua activitatea de cercetare şi de fundamentare a măsurilor de politică educaţională. In prezent, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (I.S.E.) este o instituţie naţională de cercetare-dezvoltare în domeniul educaţiei, autonom din punct de vedere ştiinţific şi administrativ, finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. I.S.E. are ca scopuri ale activităţii sale realizarea de proiecte de cercetare, dezvoltare, acţiune/intervenţie şi formare în domeniul educaţiei şi tineretului, precum şi gestionarea curriculumului naţional. I.S.E. reprezintă un centru de expertiză în Ştiinţele Educaţiei pentru cercetarea ştiinţifică în domeniu, precum şi pentru formarea specializată a cadrelor didactice. Servicii oferite: Biblioteca I.S.E. nu este bibliotecă publică. Cărţile şi documentele pot fi consultate numai în sala de lectură. Cei interesaţi pot fotocopia gratuit cu aparatul utilizatorului, în limite rezonabile, materialele necesare.
Informatii colectii
23.000 volume de pedagogie, curriculum, didactică, teoria educaţiei, management educaţional, consiliere, evaluare educaţiei, politici educaţionale, psihologie, sociologie, ştiinţe politice, diverse alte domenii aparţinând ştiinţelor educaţiei cât şi lucrări relevante din psihologie.
Adresa
Str. Ştirbei Vodă Nr. 37 Sector 1 , Bucureşti
Judet
Bucuresti
Telefon
021/313.64.91/144
Fax
021/312.14.47
Email
biblioteca@ise.ro
Filiale
Program functionare
Luni-Joi 8.00-16.00 Vineri 8.00-14.00
Acces
Categorii de utilizatori: cercetători ştiinţifici, profesori universitari şi preuniversitari, inspectori şcolari, funcţionari M.E.C., studenţi, elevi Documente necesare obţinerii permisului de utilizator: CI Taxe : fără
Pagină Facebook/Blog
NULL